Interview Peter de Jong van Coop de Jong

Sinds wanneer bent u betrokken bij dit project?
Als het klaar is dan zijn wij circa 15 jaar betrokken bij dit project. Mijn vader had 24 jaar geleden al ideeën. Ik zelf ben al 20 jaar bezig om weg te komen uit de Broekseweg.
 
Wat vindt u het bijzondere aan dit project?
Dat het zolang heeft moeten duren voor we zover we nu zijn.
 
Hoelang runt uw familie al een kruideniersbedrijf/supermarkt?
Onze familie runt al vanaf 1872 in Ameide een winkel. De opa van mijn opa P.G.J. de  Jong (Piet)  was voor 1872 kruidenier in een winkeltje in Vreeswijk. Daarnaast was hij parlevinker. Een parlevinker is een ondernemer die goederen verkoopt vanaf zijn boot. Toen een roeiboot.Hij verkocht levensmiddelen aan de schippers nabij de sluis van Vreeswijk op de Lek. In 1872 is hij op de Dam in Ameide begonnen met zijn winkeltje. Zijn assortiment bestond toen uit levensmiddelen suiker, thee, koffie, enzovoort. Maar ook tabak en drogisterij artikelen.
Zoon zijn Leonard de Jong ( Lee) kwam rond 1900 in de zaak. Naast het kruidenieren maakte hij ook sigaren en was kassier van de plaatselijke Boerenleenbank (nu Rabobank) Zijn zoon P.G.J de Jong (Piet) mijn helaas overleden opa nam in 1938 de zaak over. Zijn zoon Leonard de Jong (Leo) mijn vader ging in 1953 in de zaak. Zijn zoon P.G.J de jong (Peter) (ik dus) kwam in 1982 in de zaak.  Ook Margret mijn vrouw  is hierin werkzaam.  Ook onze zonen zijn ook actief in de zaak. Leonard kwam in 2009 en Arjan kwam in 2010 de gelederen versterken.
 
Onder welke naam start de supermarkt haar naam?
 Welke formule naam we gaan voeren is nog een verrassing Laten we zeggen Peter en Margret XL. Het wordt een full service supermarkt waar prijs, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. doelstelling  “DE MOOISTE EN BESTE SUPERMARKT VAN DE REGIO”.
 
Is er veel overleg met de toekomstige winkeliers?
 Tot nu toe is dit beperkt.  Vanaf januari intensiever in verband met datum opening en alles wat daar voor komt kijken.
 
Blijven de winkeltijden hetzelfde als nu?
 De winkeltijden worden aangepast aan de huidige ontwikkelingen. De wensen van de klant staan hierin centraal.  De zondag blijven we in ieder geval dicht.
Klanten kunnen via www.coop.nl lid worden van het klantenpanel  online. Waarin ze mee kunnen beslissen over hun (onze) winkel. Ook het assortiment kunnen we met u invullen. Doennn!!!
 
Wanneer wordt de nieuwe supermarkt in gebruik genomen?
Wij streven er naar om de eerste week van april open te gaan.  Twee volle weken voor de Pasen zou  ideaal zijn. Dit is tevens het begin van het campingseizoen waardoor we onze campinggasten ook kunnen laten profiteren van alle voordelen.
 
Worden alle winkels gelijktijdig in gebruik genomen?
Alle winkels moeten zorgen dat ze dan ook klaar zijn. Waardoor we met z’n allen, ook de winkels die niet meegaan in het winkelcentrum, kunnen profiteren.

Reacties uitgeschakeld

Met dank aan: Planoform | Pellikaan Bouw | Keurslager Muilwijk | Coop De Jong | Goed Wonen Zederik | KvK Midden-Nederland | Gemeente Zederik | Bakkerij van der Meer | De Postkoets | Rabobank | FCL Media